Història

Magic Park - Història

El nom de Magic Park va ser el resultat del somni d’una família. Uns firaires que, cansats de desplaçar.se de fira en fira per tot Catalunya es van establir els anys 70 a Platja d’Aro i Lloret de Mar. Magic Park va ser el primer parc d’atraccions de la Costa Brava.

En Mario Xufré i Fabregat va néixer en una família firaire de Barcelona. Ens explicava que la Guerra Civil i el fet que la seva mare morís quan ell era només un nen, van fer que abandonés els estudis i s’impliqués en el negoci familiar que en aquell moment portava el seu germà gran i al qual va acompanyar per tot Catalunya amb una parada de fira que es deia “la Selva”. Quan en Mario es va casar amb la Maria Teresa Bertran Carol – la iaia – (Igualada 1950), van decidir instal·lar-se pel seu compte i van comprar una petita pista d’autos de xoc itinerant.

En poc temps, van aconseguir 5 pistes d’autos de xoc que funcionaven simultàniament a diverses localitats. La seva inquietud per innovar, els va fer viatjar a França on el concepte de fira estava molt més avançat. D’allà van importar els moneders perquè els autos de xoc funcionessin automàticament i no amb vals, com s’havia fet fins aleshores. Va dissenyar també pistes per poder-les acoblar entre elles i va arribar a treballar amb 60 cotxes alhora, una cosa impensable en aquell moment.

Després de molts d’anys d’anar de fira en fira, la parella va decidir establir-se i comprar uns terrenys, primer a Lloret de Mar i més tard a Platja d’Aro, on van construir dos Magic Park – ja que tenien dos fills, em Màrius i en Francesc, – i on hi van instal·lar les pistes d’autos de xoc i, més tard, altres atraccions infantils, videojocs, futbolins, i les màquines d’atzar amb premi. Als anys 80, es van consolidar com a espai recreatiu, d’oci i lleure familiar i la seva publicitat era “el primer parc d’atraccions de la Costa Brava”.

El Màgic Park de Platja d’Aro que va dirigir sempre el fill gran, Màrius Xufré i Bertran, va ser durant més de 40 anys, un punt de trobada de famílies, infants, joves i adults del municipi i rodalies que es reunien en diversos espais com: la pista de patinatge, la bolera, la discoteca Màrius, l’àrea de futbolins o pinballs, o la sala de jocs. La “Noria” va ser durant molts anys un icona del parc d’atraccions i del poble ja que la seva estrella brillant es veia des de diversos punts del municipi.

Amb l’arribada de les noves tecnologies, les consoles portables i internet, les màquines de joc van anar quedant en desús. Així mateix, l’increment de la oferta d’oci al municipi i l’establiment d’un parc infantil a pocs metres a l’aire lliure, es van presentar com a forta competència del parc d’atraccions familiar.

El mes de març de 2017, el fill Marius va traspassar i les seves filles, la Teia i la Jenny es van posar al capdavant del negoci familiar. Finalment, el passat 11 de setembre de 2017, el Magic Park de Platja d’Aro va tancar les portes de la zona dedicada a l’oci infantil i familiar. Es va voler fer un comiat digne del lloc que tancava i que tant havia representat per tantes generacions.

Per aquest comiat, es va fer una jornada de portes obertes i es van repartir tiquets gratuïtament. Se’n van arribar a repartir més de 15.000 i el Magic Park va està absolutament ple de nens i nenes i els seus pares, tiets, avis i amics que es volien acomiadar. Així mateix, es va preparar una exposició titulada “Magic Park. Un petit viatge en el temps” amb la qual es van recuperar fotografies, plànols, dibuixos i objectes del parc així com exemples de màquines com una que «preveia el futur» i que funcionava amb 25 pessetes; una altra que incloïa un sac de boxa i mesurava la força del participant en colpejar-la; un dels primers autos de xoc; billars; un cabasset de la sínia ja desmuntada, un cartell on es llegeix Autochoques Xufré… i també de la discoteca Màrius, que s’allotjava en el mateix edifici. El comiat i l’exposició va ser un homenatge que les netes dels creadors van voler fer al seus avis.

Tanmateix, la part de joc per a majors de 18 anys va continuar en el mateix edifici. El dia 8 de gener de 2018 va tancar definitivament el parc i va traslladar el Saló de Jocs a 50 metres, a l’Edifici Millenium, on la família Xufré ha obert definitivament el nou espai de màquines d’atzar i apostes esportives.

El nou Saló de Joc consta de 200 m2  repartits en dos ambients: Una planta baixa amb una ruleta per 10 jugadors i 23 màquines de premi; i una primera planta, on els amants de l’esport tenen el seu espai amb la casa d’apostes esportives online líder a Espanya: Sportium.

Aquí trobareu una atenció personalitzada, 3 grans pantalles per a poder seguir en directe els principals partits i 12 terminals d’autoservei perquè l’aposta sigui més ràpida i segura i màquines de cobrament automatitzat dels premis. Podreu gaudir de tot l’esport internacional: futbol, tennis, bàsquet, curses de cavalls, Fórmula 1, ciclisme, golf i un llarg etcètera.

El nou Magic Park, per a majors d’edat, té un aforament per a 139 persones i un horari d’11 del matí a 2 de la matinada de dilluns a dijous i d’11 del matí a 3 de la matinada el cap de setmana i festius els 365 dies de l’any. El personal que us atendrà són 6 persones que s’han mantingut de l’antiga plantilla del parc d’atraccions.